Het stukje in het kontakt!

Graag willen wij even iets uitleggen, naar aanleiding van het stukje in het kontakt.

Het komt nu over of we zomaar dieren in laten slapen. Dit is echter niet het geval. We hebben inderdaad wel eens katten zitten die moeilijk plaatsbaar zijn en voor déze dieren zoeken we een plaatsje. Dit zijn dieren die wel altijd bij mensen gewoond hebben, maar erg nerveus zijn en dan kunnen slaan/krabben/bijten. Dit zijn dieren die wij niet zomaar in laten slapen, maar deze dieren lopen hier rond en wachten rustig af tot er iemand zich meldt die de uitdaging aan wil gaan. Helaas duurt het voor deze groep altijd erg lang voor er iemand voor hen komt.

Ook zijn er wilde katten. Deze worden gevangen en geneutraliseerd en kunnen veelal terug gezet worden op de plaats waar ze gevangen zijn. Vorig jaar(2011) is dit 26 keer gebeurd, van de 36 die wij binnen hebben gekregen. Helaas is daar ook een gedeelte van, wat niet terug geplaatst kan worden en voor deze dieren zoeken wij dus ook boerderijen of schuren waar deze dieren in kunnen slapen. Daar zal dan ook hun eten en drinken staan, zodat ook deze dieren hun leven op hun manier verder kunnen leven. Verder hebben deze dieren niets nodig. Als wij geen adressen hebben waar wij deze katten dus kunnen herplaatsen, (dit gaat echt om de heel wilde katten) moeten wij deze helaas dan wel in laten slapen. Voor deze dieren is het een verschrikking om opgesloten te zitten en niet uit de buurt van mensen te kunnen blijven. Bij deze dieren kan dit, door de stress, zorgen voor ziektes. Ook zijn dit katten die uit zelfverdediging aan zouden kunnen vallen. Het is dus ook niet verantwoord deze in het asiel te houden.

We hopen dat we het zo een beetje duidelijk hebben kunnen maken, waarvoor wij deze schuren/boerderijen zoeken. Het is allemaal in het belang van de katten!

Ontwerp en realisatie: Aemotion.com