Snoes

Snoes

Dove Snoes was een zeer opstandig type dat zelfs ´s nachts de welverdiende nachtrust van haar mensen wist te verstoren; ze zette het in de late uurtjes soms op een gillen. Snoes krijgt dagelijks een pilletje van het voedingssupplement Telizen en de Calm brokken van Royal Canin. Tot onze grote verbazing is Snoes nu een katje met veel meer geduld. Een kroelpartij weet ze op haar momenten wel te waarderen. Bij geluidsopnamen die wij in de nacht deden, bleek het gillen verleden tijd.. De maandelijkse kosten van haar voer en medicatie bedragen € 20,00.

Meer informatie >>

Saar

Saar

Deze blauw-witte dame is een plaatje om te zien (en dat weet ze best wel een beetje). Ook over haar karakter niets dan goeds. Behalve als het op kleine kinderen aan komt. Ze kan er gewoon niet zo lekker mee overweg. Saar wil graag af en toe naar buiten, maar wat ze nog belangrijker vindt, is het gezelschap van volwassen mensen. Ze heeft een blaasgruisdieet. Met andere katten kan ze redelijk, maar dikke vrienden zal ze niet snel worden.

Saar heeft over zichzelf een gedichtje geschreven:
Hallo ik ben Saar
en woon hier al bijna een jaar

Meer informatie >>

Streep

Streep

Streep zoekt mensen die niet teveel van aaien houden. Dat vindt hij zelf namelijk ook maar tot op zekere hoogte prettig. En als hij en zijn nieuwe eigenaar dit van elkaar begrijpen komen ze een heel eind en is Streep een kampioen spinnen. Streep weet en enkele aai over zijn bol nog wel te waarderen, maar het allerliefst is hij buiten, waar hij lekker de ruimte heeft en zijn eigen gang kan gaan. Een boerderij of een andere plek waar Streep dag en nacht de mogelijkheid heeft om naar buiten te gaan, lijkt ons voor Streep de perfecte plaats.

Meer informatie >>

Hanna

Hanna

Stilletjes bekijkt Hanna de wereld vanaf een hoge plek. Je zou bijna vergeten dat ze er is. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden, maar vraagt zelf niet zoveel om aandacht. Hanna houdt van lekker eten en dat betekent dat ze wel een beetje op haar gewicht moet letten. Ze zoekt een rustige plek waar ze regelmatig naar buiten mag.

Meer informatie >>

Bob

Bob

Bob is onze charmeur. Met zijn mooie ogen en miauw windt hij iedereen letterlijk om zijn pootje. Bob is graag overal bij, voert het hoogste woord en is knuffelbaar en speels. Zoals het een echte kater betaamt, is het knuffelen zolang hij het leuk vindt en laat hij duidelijk blijken wanneer het genoeg is. Daarom zit een match met kleine kinderen er waarschijnlijk niet in. Ook de aanwezigheid van andere katten kan hij niet waarderen. Hij staat nu eenmaal graag voortdurend in het middelpunt en hij vindt dat de wereld om hem moet draaien. Geef hem eens ongelijk.

Meer informatie >>

Liam

Liam

Deze stoere kater heeft een klein hartje. Hij is dol op knuffels, spraakzaam en houdt van gezelligheid. Liam is als zwerver in het asiel gekomen. Daardoor weten wij niet of hij aan kleine kinderen gewend is. Bij eerste kennismaking gaat dit goed. Andere katten vindt Liam in het asiel niet zo'n een probleem; hij probeert de confrontatie uit de weg te gaan en ontloopt ze een beetje. In de toekomst wil Liam weer graag regelmatig naar buiten.

Meer informatie >>

Midas

Midas

Deze grote, mooie kater is Midas. Geboren in 2013 maakt hem de oudste bewoner van het asiel. Gelukkig is dat niet aan hem te merken en schikt hij zich moeiteloos in zijn lot, al is hij soms wat verlegen. Maar hij mist het buitenleven. Midas kwam bij zijn vorige eigenaar vooral in de nachten buiten en dan wilde hij nog wel eens een cadeautje voor het ontbijt meebrengen. Overdag ligt hij graag op schoot. Met kinderen vanaf een leeftijd van ongeveer 10 jaar heeft hij het gezellig. Andere katten en honden hoeven voor hem niet zo.

Meer informatie >>

Epke

Epke

Epke is een verlegen manneke. Het kostte even tijd om hem uit zijn schulp te laten kruipen, maar inmiddels loopt hij babbelend en spelend tussen de andere katten. Met een speeltje waar hij achteraan kan rennen, ben je het snelst bevriend met hem. Een rustig huishouden zonder kleine kinderen lijkt ons het beste voor Epke. Andere katten vindt hij gezellig. Waarschijnlijk wil hij mettertijd graag naar buiten; liefst in een afgesloten tuin, want ook de buitenwereld vindt hij erg spannend. Epke is (denken wij) geboren rond juni 2021.

Meer informatie >>

Soap

Soap

Voor wie houdt van leven in de brouwerij is onze Soap de perfecte jonge kater. Als een bulldozer racet hij door de kattenkamer. Om andere katten maakt hij zich niet druk, hij had in no time vriendschap gesloten met een van onze oudere katers. Soap weet iedereen te verleiden tot een spelletje. Een aai op zijn tijd kan hij waarderen, maar hij maakt ook duidelijk wanneer hij het genoeg vindt. Soap kan gewoon niet zo goed stilzitten. Deze pittige jongeman wil in de toekomst weer graag regelmatig naar buiten.

Meer informatie >>

Chloe

Chloe

Zoals u kunt zien, heeft Chloe het niet zo naar haar zin bij ons. Chloe is afgestaan omdat ze de andere katten in huis ontweek en daardoor voornamelijk buiten verbleef. Ze is een bange poes die tijd nodig heeft om te wennen. Voorzichtig aaien lukt soms. Chloe zal waarschijnlijk pas echt uit haar schulp kruipen als zij een thuis vindt dat ze niet hoeft te delen met andere katten. Omgang met wat oudere kinderen zal niet zo'n probleem zijn; Chloe ontwijkt alles en iedereen die ze eng vindt. Een (afgesloten) tuin is een pre.

Meer informatie >>

Puck

Puck

Puck is een beetje verlegen. Het kost een aantal dagen om nieuwe mensen te leren kennen, maar als hij eenmaal gewend is, kroelt hij volop en laat hij zich makkelijk oppakken. Ook ligt hij graag op schoot. Met andere katten wil hij soms spelen en soms verstopt hij zich. Puck is gewend om dagelijks een paar uurtjes buiten te zijn; wel raakt hij in paniek van een halsbandje met een belletje. Binnenshuis speelt hij graag met muisjes en hengels. Puck is afgestaan omdat hij erg bang was voor de kinderen in zijn nieuwe samengestelde gezin.

Meer informatie >>
Ontwerp en realisatie: Aemotion.com